SantaDerm ParasiteS – Repelent impotriva insectelor
Plimbarile in natura sunt preferatele tuturor. Insa insectele pot da multe batai de cap, mai ales parintilor si celor mici si pot strica chiar si cele mai relaxante momente. De aceea, am creat gama SantaDerm ParasiteS cu produse repelente impotriva tantarilor si capuselor, continand ca ingredient activ Citriodiol, un produs natural obtinut din ulei si extract de Eucalipt.
BINE DE STIUT: Produsele NU contin substante toxice!
SPRAY REPELENT TANTARI SI CAPUSE
100 ml.
Este un produs destinat pentru respingerea tantarilor si a capuselor, ce contine un ingredient natural activ Citriodiol®. De asemenea, calmeaza rapid mancarimea si iritatia pielii cauzata de intepaturile provocate de insecte.
Durata de eficienta a produsului este de 6 pana la 8 ore.
Poate fi utilizat atat de adulti, cat si pentru copii cu varsta mai mare de 3 luni.
Mai multROLL ON REPELENT TANTARI SI CAPUSE
60 ml.
Este un produs biocid repelent destinat adultilor cat si copiilor cu varsta mai mare de 3 luni pentru respingerea tantarilor si capuselor.
Produsul contine ca ingredient natural activ Citriodiol®, care este o mixtura de cis- si trans p-mentane-3-8diol, extras dintr-o specie de eucalipt (Eucaliptus citriodora).
Mai multGEL IMPOTRIVA INTEPATURI INSECTE
30 ml.
SantaDerm ParasiteS Gel impotriva intepaturilor de insecte este un produs recomandat pentru calmarea si refacerea integritatii pielii afectate de intepaturile unor insecte: tantari, capuse, pureci, plosnite, albine, viespi, bondari, tauni, furnici, paianjeni, acarieni.
Are efect antiseptic si da senzatia de racorire pe zona de piele afectata pe care se aplica, datorita combinatiei de uleiuri esentiale de menta, lavanda, muscata, rozmarin, cuisoare si ceai verde pe care le contine, precum si a extractului de Litsea cubeba, lemongrass, wintergreen si a terpineolului.
Mai multCe sunt tantarii si de ce sunt periculosi?
Insectele hematofage sunt periculoase deoarece sunt vectori in transmiterea unor bacterii sau virusuri patogene.
La nivel mondial, exista peste 3.000 de specii de tantari, insa doar cateva sute sunt importante din punct de vedere medical. Tantarii purtatori de boli fac parte din anumite specii. De exemplu, virusul West-Nile si virusul encefalitei Saint Louis (doua dintre cele mai mari amenintari la adresa sanatatii publice), provin de la tantarii din genul Culex. Totusi, asta nu inseamna ca doar tantarii din genul Culex sunt capabili sa transmita virusuri. Pana acum s-a constat doar ca aceste specii sunt responsabile pentru epidemii.
De ce sunt capusele periculoase?
Capusele fac parte din clasa arahnidelor, inrudite cu paianjenii si sunt paraziti, hranindu-se pe seama organismului parazitat. Dimensiunile lor pot varia, in functie de cantitatea de sange ingerata, de la gamalia unui ac pana la cativa milimetri. Culoarea variaza si ea, de la diferite nuante de maro pana la rosu-maroniu si negru.
Ele pot fi luate de catre om de la diverse animale (caini, pisici), dar si din iarba. Sunt intalnite cel mai frecvent primavara si vara, dar capusele se pot adapta chiar si atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, in timp ce temperaturile mari pot accelera dezvoltarea acestora.
Odata ajunse pe corp, capusele tind sa migreze spre zona axilara, inghinala sau la nivelul parului. Fiind situate intr-un loc propice, prin intermediul muscaturii isi introduc capul sub piele si incep sa se hraneasca cu sangele organismului parazitat.
Capusele pot transmite boli destul de grave, cum ar fi Meningo-Encefalita de vara (FSME) si Borelioza Lyme. O singura intepatura este suficienta pentru ca aceste boli sa fie transmise omului, in cazul in care capusa este infectata cu un astfel de agent patogen.